Amazon RSS

Het komt regelmatig voor dat een potentiële klant niet zeker weet of een product wel de juiste keuze is. Of dat een klant geen goed gevoel heeft bij de verkoper van een product. Vaak is dan de eerstvolgende stap: de reviews bekijken om ervaring van voorgangers te lezen. Zo werkt het bij vrijwel alle e-commerce-platformen. Ook bij Amazon.

Meer lezen

Jouw verkoopsucces op Amazon hangt af van hoeveel mensen jouw product zien en interessant genoeg vinden om te kopen. Om dit te bereiken zijn verschillende technieken mogelijk. Zoals je in mijn vorige artikel hebt kunnen lezen kan een goede lanceer actie dan ook veel teweeg brengen en je product ranking een enorme boost geven. Echter is dit niet de enige manier om mensen jouw product te laten zien.

Meer lezen

Heb jij jouw private label product uitgekozen en ben je klaar om live te gaan? Dan resteert er nog één belangrijke stap, namelijk het goed timen van de lancering. Het is belangrijk om goed markt onderzoek te doen voordat jij jouw product lanceert. Doe je dit niet? Dan is de kans redelijk groot dat jij enkele maanden na je lancering met een grote hoeveelheid voorraad zit dat in een Amazon warenhuis ligt, met alle gevolgen (in de vorm van hoge kosten, slechte performance rankings, etc.) van dien.

Meer lezen

Vroeger was het allemaal nog mogelijk, een webshop runnen vanuit je eigen kamer of garage. Tegenwoordig zijn de benodigde marketingkosten echter vaak niet meer te overzien voor kleine bedrijven en ondernemers die hun webshop goed voor de dag willen laten komen met goede rankings in bijvoorbeeld Google. Dit komt omdat de grote gevestigde spelers enorme budgetten tot hun beschikking hebben en er simpelweg bijna geen tussenkomen meer bij is voor de overige spelers in de markt.  Juist om deze reden is het interessant om de grote platformen zoals Amazon en bol.com te gebruiken aangezien hier weinig onderscheid gemaakt wordt tussen...

Meer lezen

Ben jij een beginnend verkoper en wil je graag weten waar en hoe je moet beginnen om succesvol te gaan verkopen via Amazon? Dan ben je aan het juiste adres, hieronder leg ik je uit hoe jij begint met verkopen via Amazon en welke afwegingen je moet maken voordat je kan beginnen met verkopen via Amazon.

Meer lezen