Amazon RSS

Amazon komt naar Nederland. De strijd met grootheden als Coolblue en bol.com zal worden bepaald op het gebied van service, prijs & aanbod. Wat betekent dit voor verkopers en consumenten? Het is algemeen bekend dat de zogenoemde ‘first movers’ een groot concurrentievoordeel kunnen halen uit hun beslissing om als een van de eersten een nieuwe marketplace in gebruik te nemen. Bij bol.com bijvoorbeeld is dat ook zeker gebleken de afgelopen jaren. En er zijn nog steeds grote voordelen te behalen. De concurrentie wordt alleen wel steeds groter. Ook bij Amazon is er sprake van veel concurrentie, maar bij deze drukbezette marketplace...

Meer lezen

Onlangs was ik uitgenodigd op het Shopping Today event in De Fabrique in Utrecht. Een uitgelezen kans om vele experts op het gebied van marketing en E-commerce te ontmoeten. Vele bekende en succesvolle ondernemers kwamen hier hun verhaal doen met ook nog wat tijd voor een Q&A sessie. Hieronder een korte video van hoe deze dag verliep, waar ook ik een kort interview geef. Wil je meer weten over dit evenement of weten wat ik er zoal van geleerd heb? Klik dan hier.  

Meer lezen

Amazon is het ideale platform om te starten met het online verkopen van producten. Ook al heb je slechts enkele producten of een klein budget tot je beschikking. Nu Amazon voet aan de grond heeft gezet in Europa, is het jouw beurt om hiervan ook te profiteren en jouw ondernemerschap tot een succes te brengen. Hoe kies je een product? En hoe beland je bovenin de zoekresultaten? Ik geef je zeven tips.  1. Kies een product Het kiezen van een product is belangrijk en niet altijd even simpel. Het is voor jezelf belangrijk dat jij enigszins affiniteit hebt met het...

Meer lezen

Het komt regelmatig voor dat een potentiële klant niet zeker weet of een product wel de juiste keuze is. Of dat een klant geen goed gevoel heeft bij de verkoper van een product. Vaak is dan de eerstvolgende stap: de reviews bekijken om ervaring van voorgangers te lezen. Zo werkt het bij vrijwel alle e-commerce-platformen. Ook bij Amazon.

Meer lezen

Jouw verkoopsucces op Amazon hangt af van hoeveel mensen jouw product zien en interessant genoeg vinden om te kopen. Om dit te bereiken zijn verschillende technieken mogelijk. Zoals je in mijn vorige artikel hebt kunnen lezen kan een goede lanceer actie dan ook veel teweeg brengen en je product ranking een enorme boost geven. Echter is dit niet de enige manier om mensen jouw product te laten zien.

Meer lezen