Hoe begin je met verkopen via Amazon en welk soort account moet je kiezen?

Hoe begin je met verkopen via Amazon en welk soort account moet je kiezen?

Ben jij een beginnend verkoper en wil je graag weten waar en hoe je moet beginnen om succesvol te gaan verkopen via Amazon? Dan ben je aan het juiste adres, hieronder leg ik je uit hoe jij begint met verkopen via Amazon en welke afwegingen je moet maken voordat je kan beginnen met verkopen via Amazon.

Jij wilt gaan verkopen via Amazon maar weet nog niet precies wat de meest logische stap is qua account keuze. Zeker in het begin van jouw ondernemerschap tellen alle kosten zwaar mee en is het van belang dat jij niet onnodige kosten maakt voor diensten/producten die je dan nog niet nodig hebt. Ik leg je uit hoe het zit. Als toekomstig Amazon verkoper heb jij twee opties, je meldt je aan als individuele verkoper óf als professionele verkoper.

Wat is het verschil?
Allereerst is er een verschil in prijs. Als individuele verkoper betaal je geen maandelijkse subscription fee, maar wel een fee van €0.99 per verkocht item. Als professionele verkoper betaal je wél een maandelijkse subscription fee van een kleine €40, en geen fee per verkocht item. De oplettenden onder ons hebben natuurlijk al gezien dat het individuele plan dus alleen interessant is zolang jij minder dan 40 producten per maand denkt te gaan verkopen.
 
Het tweede verschil is dat je als individuele verkoper geen promoties, cadeau services en andere speciale features kan aanbieden. Dit kan net de drempel zijn om een potentiële klant tot kopen aan te zetten,

Als derde is het zo dat jouw product listing als individuele verkoper niet toegestaan is om in de zogenoemde Buy Box terecht te komen en de kans groot is dat de producten van jouw concurenten worden gekocht in plaats van jou. Meer informatie over de Buy Box vind je HIER.

Als laatste grote verschil is het goed om te onthouden dat je als individuele verkoper andere (vrienden/mede-verkopers) accounts geen toegang kan verlenen tot jouw account en dat jij dus als enige toegang hebt tot jouw account. Uiteraard kan jij jouw login gegevens delen met je partner, maar dan hebben zij net als jij toegang tot alle cijfers, instellingen en mogelijkheden binnen het platform terwijl jij met een professioneel verkoop account precies kan bepalen welke gebruiker wat kan zien en doen binnen jouw account.

Uiteraard is het niet direct van tevoren te voorspellen hoeveel verkopen jij per maand gaat doen, al durf ik je wel te zeggen dat als je mijn tips goed gebruikt je binnen de kortste keren meer dan 40 units per maand verkoopt en dus beter af bent met een professioneel verkoop account. Echter kan het helemaal geen kwaad om eerst even rustig kennis te maken met het Amazon platform en om rond te kijken hoe alles in zijn werking gaat. Een individueel verkoop account is dan ook de meest voor de hand liggende keuze zonder dat je gelijk die €40 per maand weggooit.

Ik hoor je denken, wat als jij als individuele verkoper aan de slag gaat en al snel merkt dat je meer dan 40 verkopen per maand doet waar een professioneel verkoop account dus voordeliger is, kan je dit dan veranderen? Het antwoord is, Ja. Dit is heel eenvoudig. Je logt in, gaat naar settings > account info > your services > manage > upgrade. Wil je de omgekeerde weg belopen? Volg dan dezelfde stappen en selecteer als laatste stap ‘downgrade’.

Zo, je hebt jouw Amazon account aangemaakt en bent klaar om te gaan verkopen. Voordat je op de zaken vooruit gaat lopen is het belangrijk om te kijken met welke kosten je allemaal te maken zal krijgen. Wil je meer te weten komen over de kosten van het opslaan van jouw product(en) alsmede de kosten om via Amazon (FBA) te verkopen en vele andere belangrijke dingen om rekening mee te houden? Ik vertel je graag meer.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd